esmaspäev, 1. oktoober 2012

Šokolaadi-banaani muffinid ja köögiäpardused

Tänane köögitoimkond valmistas maitsvaid šokolaadi-banaani muffineid, mille retsept pärineb sellelt lehelt:
http://askeldusedkoogis.wordpress.com/2011/07/08/sokolaadi-banaanimuffinid/

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 4 küpset banaani
  • 100 g piimašokolaadi
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Glasuur
  • 80 g piimašokolaadi
  • mandleid või pähkleid
Sulata või ja lase jahtuda. Tükelda noaga šokolaad ning puhasta ja vajuta kahvliga banaanid kergelt püreeks. Vahusta toasoojad munad suhkruga tihedaks ja heledaks vahuks. Lisa jahtunud või, tükeldatud šokolaad ja püreeritud banaanid. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega kõik omavahel korralikult läbi.
Pane tainas muffinivormidesse ja küpseta 200°C juures umbes 20 minutit.
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus. Kaunista muffinid sulatatud šokolaadi ja mandlitega.

Selle taigna koguse kohta sain mina 24 muffinit.

Kõik läks senimaani valatult, kui oli kord šokolaadi sulatamise käes, mis pidi muffinitele glasuuriks peale minema. Esimene kord läks kõik aia taha ja sellest oleks pidanud juba järeldama, et ei ole mõtet siis selle glasuuriga üldse jamada. Aga ei, kus sa sellega. Teine katse! Mina ei tea, mis see viga oli... Aga glasuur on kivikõva, täpselt nagu Daimi šokolaad. :P Igatahes, vahet pole, maitsevad nad siiski imehästi!

PS! Ma lisaks järgmine kord rohkem šokolaadi taignasse, kuna siis oleks ikka kõigis muffinites mõnusalt šokolaaditükke. ;)




0 kommentaari:

 

Reach for the stars... As high you can go! Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogger Templates