reede, 19. juuli 2013

Beseekattega punasõstrakook

Koostis:
Tainas:
150 g nisujahu (2.5 dl)
30 g kaerahelbeidvõi neljaviljahelbeid (1 dl)
 2 sl suhkrut
100 g võid
 2 sl külma vett

Täidis:
250 g hapukoort
3 sl suhkrut
0,5 sidruni riivitud koor
 150 g punaseid sõstraid (2.5 dl)
1 sl kartulitärklist

 Beseekate: 2 suurt munavalget 85 g suhkrut (1 dl)


Sega kuivained omavahel. Lisa võikuubikud ning haki puruseks. Lisa vesi ja haki kõik ühtlaseks tainaks. Suru tainas Ø 26 cm koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane 30 minutiks külmkappi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Keera ahi 175 kraadi peale.
Sega hapukoor suhkru ja riivitud sidrunikoorega. Määri kreem eelküpsetatud põhjale.
Sega sõstrad kartulitärklisega ja puista hapukoorekreemile.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja määri või suru tordipritsi abil saadud besee täidisele.
Küpseta 175kraadises ahjus veel 15 minutit või kuni besee on pealt paiguti kaunilt helepruun.
 

0 kommentaari:

 

Reach for the stars... As high you can go! Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogger Templates